Στο Μιλάνο της Ιταλίας φιλοξενείται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου η μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου, η EXPO 2015. Για τη συγκεκριμένη περίοδο των έξι μηνών το Μιλάνο θα αποτελεί την παγκόσμια βιτρίνα της τεχνολογίας αφού 145 χώρες θα λάβουν μέρος στην έκθεση.

Σκοπός τους είναι να επιδείξουν σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να εγγυηθούν την επάρκεια τροφίμων για το μέλλον στον πλανήτη μας.


Τι είναι η EXPO 2015 και γιατί είναι τόσο σημαντική
Εκτός από τις 145 χώρες που είναι εκθέτες, στην EXPO 2015 συμμετέχουν διεθνείς οργανισμοί (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένα Έθνη), διάφορες κοινωνικές οργανώσεις (Action Aid, WWF, Save the children) και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (π.χ. Coca-Cola). Την έκθεση, η οποία καλύπτει 1,1 εκατομμύρια τετραγωνικά - ένα ολόκληρο κομμάτι της πόλης του Μιλάνου - αναμένεται να επισκεφθούν πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες. Κάθε περίπτερο, μίας χώρας ή φορέα μπορεί να καταλαμβάνει ένα ολόκληρο κτίριο!
Όσο αφορά το κεντρικό θέμα της, η έκθεση εξετάζει τον πλανήτη από δύο οπτικές της παραγωγής τροφίμων: από τη μία τις παραδοσιακές διατροφικές αξίες και από την άλλη τη χρήση νέων τεχνολογιών. Για να εξασφαλίζεται η επάρκεια τροφίμων, αυτές οι δύο οπτικές δεν πρέπει να συγκρούονται, αλλά αντίθετα να συνδέονται, χωρίς ταυτόχρονα να παραβιάζονται οι αρχές υγείας και ασφάλειας. Με αυτό το στόχο, η έκθεση αναδεικνύει τις αλλαγές που συντελούνται σήμερα στο διατροφικό τομέα σε διάφορες χώρες του πλανήτη και πώς κάθε χώρα τις αντιμετωπίζει, με τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Στη διοργάνωση έχει στηθεί μία ειδική «πλατφόρμα» για την ανταλλαγή ιδεών και εύρεση κοινών λύσεων στο θέμα των τροφίμων, προωθώντας τη δημιουργικότητα κάθε χώρας και προβάλλοντας καινοτόμες λύσεις για ένα αειφόρο μέλλον με ισορροπία μεταξύ της διαθεσιμότητας και της κατανάλωσης των πόρων.

Για τα προβλήματα ανισοκατανομής των διατροφικών αναγκών και των πόρων στον πλανήτη μας θα αναζητηθούν λύσεις. Μείζων πρόβλημα της εποχής μας αποτελεί το γεγονός ότι από τη μία πλευρά εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που υποσιτίζονται ή άνθρωποι που πεθαίνουν από ασθένειες που συνδέονται με την κακή διατροφή ενώ στην αντίπερα όχθη περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων σπαταλούνται κάθε χρόνο.

Η αειφορία όχι μόνο στο θέμα της έκθεσης αλλά και στη διοργάνωση της
Η ρητή δέσμευση που ανέλαβε η οργανωτική επιτροπή της EXPO 2015 ήταν να διοργανώσει τη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου με σεβασμό στο περιβάλλον και μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Η αειφορία αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της δέσμευσης αυτής, μια συνολική, οικουμενική αξία που διαπερνά όλες τις εκδηλώσεις και τις εγκαταστάσεις της έκθεσης προβάλλοντας ένα αειφόρο μέλλον για τον πλανήτη και την κοινωνία στο σύνολό της. Οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της έκθεσης περιλαμβάνουν μια σειρά από δραστηριότητες και πρωτοβουλίες με στόχο την καθοδήγηση και την υποστήριξη των συμμετεχόντων, εκθετών και επισκεπτών. Σκοπός είναι η πρόληψη, η μείωση και η διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέονται με την παρουσία των συμμετεχόντων στον εκθεσιακό χώρο και η ενεργή συμβολής τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, η οργανωτική επιτροπή έχει θέσει αυστηρούς κανόνες που περιλαμβάνουν:
• μέτρα για την πρόληψη της ρύπανσης και την ορθή διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή και τα υλικά των περιπτέρων.
• μείωση και βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.
• υιοθέτηση συγκεκριμένων στρατηγικών για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέονται με τη συσκευασία, τη μεταφορά και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.
• προτίμηση για προϊόντα και υπηρεσίες με καλύτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις

Expo 2015 = Αειφορία = Climaveneta
Το κεντρικό θέμα της έκθεσης τιτλοφορείται «Τροφοδοτώντας τον πλανήτη, ενέργεια για τη ζωή». Λέξεις - κλειδιά που συνδέονται με το κεντρικό θέμα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η καινοτομία, η προστασία του περιβάλλοντος και η βέλτιστη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Πολλοί από τους εκθέτες, υιοθετώντας αυτές τις λέξεις - κλειδιά καθώς και του κανόνες αειφορίας που αναφέραμε προηγουμένως ότι επέβαλε η οργανωτική επιτροπή της EXPO 2015, επέλεξαν τις αντλίες θερμότητας της Climaveneta για τον ενεργειακά αποδοτικό κλιματισμό και την επίτευξη μέγιστης άνεσης στα περίπτερα τους.

Η Climaveneta είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων θέρμανσης - κλιματισμού στην Ευρώπη, αξιοποιώντας την πιο αποδοτική ενεργειακά και την πιο οικολογική τεχνολογία που είναι γνωστή σήμερα στον πλανήτη και βέβαια εμπορικά διαθέσιμη σε όλους : τις αντλίες θερμότητας.

Χάρη στις καινοτόμες και εξατομικευμένες λύσεις, αλλά και την ευρεία γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της, η Climaveneta είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε διαφορετική ανάγκη με τον πιο αποδοτικό τρόπο επιλέγοντας ανάλογα με την περίπτωση το καταλληλότερο είδος αντλίας θερμότητας. Είτε πρόκειται για μονάδες roof-top ή για αντλίες θερμότητας αέρα νερού, για κλιματιστικές μονάδες, για αερόψυκτους ή υδρόψυκτους ψύκτες και για τερματικές μονάδες, η Climaveneta καλύπτει τις ανάγκες σχεδόν στο 1/3 των περιπτέρων της έκθεσης.

Πολλοί επαγγελματίες θα επισκεφθούν την έκθεση EXPO 2015 για να μάθουν με ποίον τρόπο οι χώρες σε όλο τον κόσμο σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το διατροφικό πρόβλημα του πλανήτη με βασικό κριτήριο την αειφορία. Η Climaveneta, εφαρμόζει την έννοια της αειφορίας στο δικό της τομέα, στην εξοικονόμηση ενέργειας στους χώρους διαβίωσης, στα κτίρια. Το Μιλάνο, η πόλη που φιλοξενεί την μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για την εφαρμογή των αντλιών θερμότητας της Climaveneta, με μεγάλο πλήθος κτιρίων να επωφελούνται από τα ενεργειακά πλεονεκτήματα τους.

Σχετικά Links
Expo 2015: www.expo2015.org
Όμιλος Δέλτα Τεχνική (αποκλειστικός εισαγωγέας Climaveneta): www.deltatechniki.gr
Μιλάνο, μία πόλη Climaveneta (video): εδώPowered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Η Climaveneta και φέτος αθλοθέτης στο «Μονοπάτι Παρνασσού »

Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικές συνθήκες διοργανώθηκε στις 23 Απριλίου ο 10oς Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού» 2017.Η Climaveneta και η Δέλτα Τεχνική στηρίζουν τους ορεινούς αγώνες δρόμου

Οι ορεινοί αγώνες δρόμου είναι ίσως η πιο σύγχρονη μορφή αθλητισμού στη φύση, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας. Απόδειξη, το «Μονοπάτι Παρνασσού» που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου.Η αλλαγή στον ψηφιακό κόσμο των μονάδων Climaveneta που ελέγχονται μέσω της τεχνολογίας Wi-Fi

ΚIP link:  « Η νέα πρόταση της Climaveneta, για ευκολότερο και φιλικότερο χειρισμό»